Trainingen

Wat houden de lessen/trainingen in? In principe trainen wij elke zondag aan het begin van de middag. Mits het weer dit toe laat! Wanneer het te warm, koud of nat is trainen wij niet. Veiligheid gaat boven alles dus zodra het gevaarlijk lijkt te worden wordt de training afgezegd.

Lessen kunt u volgen door middel van een knipkaart. U bent niet verplicht om iedere week te komen, en het missen van een les heeft geen verdere gevolgen.

Tijdens een training wordt er eerst met de groep aan de worpen gewerkt. De handler moet eerst goed leren gooien voordat de hond er bij mag, dit is om het frisbeeen zo veilig mogelijk te doen. Daarna krijgt ieder lid individueel of in tweetallen les. Wij doen ons best om de trainingen zo veel mogelijk 1 op 1 te doen. U kunt zelf aan geven waar u aan wilt werken, maar u kunt er ook voor kiezen om de standaard richtlijnen te volgen. In het begin wordt er echter alleen maar aan de basis gewerkt. Een goede basis komt namelijk erg van pas als u eventueel wedstrijden wilt gaan lopen, maar het houdt het ook veiliger voor de hond en baas.

Jonge honden en pups
Als u een pup heeft (vanaf 10 weken) kunt u ook bij ons komen trainen. De trainingen voor puppies zijn echter wel beperkt en duren minder lang. Met puppies frisbeeen houdt meer in dat u met uw hondje speelt, en daarbij de hond voorbereid om veilig te werk te gaan als hij/zij ouder is. Ook wordt de pup tijdens de trainingen gesocialiseerd met andere honden, mensen  en een vreemde omgeving. Wij raden u aan om als u met uw puppy wilt frisbeeen eerst bij ons of een andere vereniging langs te gaan. U kunt dan frisbees kopen die geschikt zijn voor het puppygebit en de grootte van uw pup. Maar u krijgt ook gelijk wat tips mee zodat u weet hoe u het het best met uw hondje aan kunt pakken.

Ook met jonge honden (van 9 tot 18 maanden) kunt u bij ons komen trainen. De jonge honden mogen meer dan de puppies maar ook hun training is nog beperkt. Dit is om te voorkomen dat de honden die nog in de groei zijn te veel worden belast. Zo mogen de jonge honden geen hoge sprongen of riskante draaien maken.